In 2024 hadden ongeveer 730.000 huishoudens in Nederland problematische schulden, wat neerkomt op 1 op de 11 huishoudens. Daarnaast is het aantal loonbeslagen sinds 2020 jaarlijks met zo’n 10% toegenomen, mede door gestegen energiekosten en hoge inflatie.
Loonbeslag kan een vervelende verrassing zijn voor zowel de werknemer als de werkgever. Als werkgever krijg je ineens te maken met juridische en financiële vraagstukken, terwijl je medewerker onder hoge stress staat. Wat kun je doen om zowel de werknemer als jezelf hierin te ondersteunen? Bij So Toff krijgen we vaak met dit onderwerp te maken. Wij helpen je daarom graag op weg.
Je kunt als werkgever meer doen dan alleen het loonbeslag verwerken. In sommige gevallen kun je samen met de bewindvoerder en je medewerker naar een oplossing zoeken die voor iedereen beter werkt. Denk aan:
Een van onze klanten had een medewerker met twee loonbeslagen. De situatie werd nijpend toen een van de beslagen werd omgezet in een beslag op zijn auto, een auto die hij nodig had om naar het werk te komen. We hielpen in deze case door eerst contact op te nemen met de bewindvoerder om samen naar een oplossing te zoeken. Gelukkig bleek er een betalingsregeling mogelijk te zijn. De werkgever schoot het bedrag voor, en wij zorgden ervoor dat het later werd ingehouden op het salaris van de medewerker. Hierdoor werd het beslag op de auto opgeheven en kon de medewerker gewoon blijven werken.
Even later dreigde er opnieuw een loonbeslag. Ook toen sprongen we bij en bemiddelden we weer, waardoor er een oplossing kwam en de werkgever een hoop tijd en gedoe bespaard bleef.
Wij weten uit ervaring dat loonbeslag niet altijd een zwart-witverhaal is. Er zijn vaak mogelijkheden om een oplossing te vinden die zowel de medewerker als de werkgever helpt. Wij kunnen:
Loonbeslag is vervelend, maar je hoeft het niet alleen op te lossen.
Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.