Stijging wettelijk minimumloon per 1 juli 2023

Het wettelijk minimumloon gaat omhoog per 1 juli 2023. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt. De belangrijkste reden van de verhoging is om het lonender te maken om te werken. Heb jij medewerkers van 21 jaar en ouder in dienst die het minimumloon betaald krijgen? Dan moet je de veranderingen tijdig doorvoeren. In dit blog vertellen we je meer over de stijging van het minimumloon – en wat dit voor jou betekent. 

 

Werknemers met minimumloon gaan er 3,13% op vooruit

Werknemers die het minimumloon betaald krijgen moeten per 1 juli 2023 een maandelijks loon krijgen van € 1.995 bruto per maand, € 460,40 per week en € 92,08 per dag. Dat betekent dat zij er met 3,13% op vooruit gaan ten opzichte van de stijging in januari van hetzelfde jaar. Toen steeg het minimumloon al met 8,05%. Met deze verhogingen wil het kabinet ervoor zorgen dat werken lonender wordt voor mensen met een minimumloon. Als werkgever moet je dit minimumloon betalen aan werknemers van 21 jaar en ouder die een fulltime dienstverband hebben. 

Kabinet wil wettelijk minimumuurloon per 2024

Op dit moment bestaat er nog geen wettelijk minimumuurloon, maar wordt het minimumloon per maand berekend. Ook daar wil het kabinet verandering in brengen. Per 1 januari 2024 moet namelijk de Wet invoering minimumuurloon ingaan voor een eerlijker en transparanter uurloon. De Tweede Kamer ging hier in 2022 al mee akkoord en inmiddels is ook de Eerste Kamer akkoord. 

Stijging geldt niet voor BBL’ers

Werknemers van jonger dan 21 jaar krijgen een percentage van het minimumloon. Dan is er ook nog de groep van 18, 19 of 20 jarigen die een arbeidscontract hebben omdat zij een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) opleiding volgen. Voor deze groep zijn er lagere minimumbedragen

So Toff signaleert en voert wijzigingen door voor jou als ondernemer

Met de stijging van het wettelijke minimumloon komen er weer extra administratieve handelingen aan voor jou. Handelingen die je veel tijd – en geld – kosten. So Toff neemt je volledige salarisverwerking graag uit handen. We zorgen ervoor dat alles volledig in lijn is met de wet- en regelgeving en dat eventuele veranderingen in salaris of arbeidsvoorwaarden correct worden doorgevoerd. Meer weten? Neem dan contact met ons op.