Een onderneming brengt altijd medewerkers en administratie met zich mee. Waar ondernemers vaak snel achter komen is dat het voeren van een (juridisch en financieel) goede HR- en salarisadministratie complexer is dan initieel gedacht; een fout is snel gemaakt en kost altijd geld.

Naast een stuk complexiteit is het ook tijdsintensief. Tijd, die een ondernemer vaak liever stopt in ondernemen. Om tijd en geld te besparen stappen dan ook steeds meer ondernemingen over naar een externe backoffice. Je leest hieronder de voordelen van een backoffice uitbesteden.

Tijdswinst

Er komt veel kijken bij het voeren van een correcte HR- en salarisadministratie. Ondernemers krijgen te maken met meerdere instanties en partijen die belanghebbend zijn wanneer je werknemers hebt. Hierbij kan gedacht worden aan een pensioenmaatschappij, Arbodienst of bijvoorbeeld het UWV. Deze partijen werken niet samen. Dit maakt het al snel onoverzichtelijk, tijdrovend en foutgevoelig. 

Door de unieke dienstverlening van So Toff worden al deze instanties bediend en voorzien van informatie waardoor jij alleen maar contact hoeft te hebben met jouw vaste contactpersoon bij So Toff. Zo worden de HR-zaken en de salarisadministratie geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd, de risico’s beperkt en kan er dus ook worden bespaard op tijd en kosten.

Kennis

HR- en salarisadministratie is vaak geen expertise van een ondernemer. Daarnaast wordt de HR- en/of salarisadministratie in veel gevallen verzorgd door de accountant of boekhouder, echter is dit ook niet zijn of haar vakgebied. Door de backoffice uit te besteden wordt kennis extern in huis gehaald. Met So Toff haal jij als ondernemer een professionele HR- en salarispartner en de juiste expertise in “huis”.

Cashflow/Liquiditeit

Personeelskosten zijn vaak niet overzichtelijk. Jij als ondernemer hebt vaak te maken met verschillende kostenposten die betrekking hebben tot het personeel. Het uitbesteden van de backoffice zorgt voor een beter inzicht in kosten waardoor de liquiditeit verbeterd wordt. 

Wil jij meer informatie over waarom een backoffice uitbesteden jou als ondernemer veel oplevert? Download dan hieronder vrijblijvend onze whitepaper!

Download hieronder whitepaper ‘Waarom een backoffice uitbesteden’.